2017. május 16., kedd

Rakjuk tisztába a BLOGOS, netes FOGALMAK jelentését!

Bizony hálát adok annak, aki feltalálta a Google programot, hiszen rengetegszer volt már szükségem arra, hogy utánanézzek, rövidítések illetve netes fogalmak mit is takarnak, mi a jelentésük. Amióta komolyan foglalkozom a blog vezetésével, meglepő módon még a mai napig rábukkanok olyan kifejezésekre, amikről sejtelmem sincs. Ha Te is így vagy ezzel vagy csak szeretnéd felfrissíteni a memóriád, akkor ez a néhány igen gyakran előforduló példa hasznos lehet!

Flat lay

Az Instagram hatására született meg az elnevezés, itt éli virágkorát ez a fotózási technika. Azt nevezzük Flat lay-nek, amikor egy klasszikus , egyszerű alap illetve a kedvenc vagy fotózni kívánt kellékeinket esztétikusan elhelyezzük, majd megörökítjük. Fontos a háttér, a fények és az igényesség, hiszen ettől lesz tökéletes a kompozíció.


DPI felbontás
Jobbnak látom inkább szakértők válaszát bemásolni, amit ITT találtam, ahelyett, hogy én makognám el:  "A DPI (dots per inch, pont per hüvelyk) és a vele rokon PPI (pixels per inch, képelem per hüvelyk) a nyomtatók és kijelzők pont-, illetve pixelsűrűségének (felbontásának) jellemzésére szolgáló mértékegységek: az egy hüvelykre (azaz 25,4 mm-re) eső képpontok, illetve képelemek (pixelek) számát adja meg.
Gyakorta használják bitképek, grafikus megjelenítőeszközök, nyomtatók, lapolvasók pont-, illetve pixelsűrűségének jellemzésére."

Lead
A Lead szöveg célja (ami általában néhány mondatból áll), hogy felkeltse a közönség érdeklődését. Hogyha valaki vállalkozással vagy a saját termékeivel akar pénzt keresni, akkor erre egyaránt tökéletes, hiszen "értékesítési lehetőségnek" is nevezik. 

Sneak Peek
Előzetes információ, melyről korábban kaphatsz érdekes felvilágosítást premier előtt ezen megnevezés alatt (legyen az például egy film, cikk.. igazából bármi).

PI (Page Impression)
Azt mutatja meg, hányan töltötték le az oldalt, azaz egy oldal megjelenítési számát takarja.


Nektek eszetekbe jut még, amit nem ismertetek és a keresőt kellett segítségül hívnotok?

A facebookon most nyereményjátékkal várlak, ha van kedved részt venni, EZEN a linken elérheted!

Örülök,hogy itt jártál! Szeretettel várlak vissza!
Alexandra

Kép forrása: P I N T E R E S T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése