2017. május 3., szerda

Szereted a különleges kultúrákat? - Gyere el az INDONÉZ NAPOKRA!

A bakancslistámon már régóta szerepel Délkelet Ázsia gyöngyszeme , Indonézia. Ez azért is különösen nagy szó nálam, mivel igyekszem távol tartani magam az extrém meleg helyektől, mégis van valami varázsa a kultúrának, amit az ország lakói őriznek és képviselnek. Az interneten a minap belefutottam egy akciós utazási lehetőségbe, amit bár ki kellett hagynunk, megmozgatta a fantáziámat , mégis milyen látnivalókkal és különlegességekkel találkozhatunk a világ 4. legnépesebb országában, (amely több mint 17.000 szigetből áll).

Tudtad, hogy az ikat is innen ered, ami az egyik legősibb textilfestő technika? Gondoltad volna, hogy a batik díszítés az indonézok találmánya? Ezek mellett nem feledkezhetünk meg a csodás ruhakölteményekről, lakberendezési stílusukról , melyeket előszeretettel alkalmaznak a hírességek is. 


Élőben ugyan nem láthatod hétvégén például a Nagy Mecsetet, a Szumátrát, a Szulavézit, vagy a fővárost, Jakartát, viszont lehetőségünk lesz ingyenesen megízlelni a hangulatot, ugyanis Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár várja az érdeklődőket a budapesti Indonéz Nagykövetségen (Városligeti fasor 26.) május 6-7-én, 10:00 és 17:00 óra között. Nyitóbeszédet mondja: H. E. Wening Esthyprobo Nagykövet asszony.

A 6. alkalommal megrendezett eseményen kicsik és nagyon egyaránt kedvükre élvezhetik a programok adta lehetőségeket, kézműves és gaszto-termékekkel , autentikus tánc és zenekultúrával, ruhakölteményekkel ismerkedhetnek a résztvevők, indonéz fashion show és filmvetítés szórakoztatja a vendégeket, sőt értékes tombola nyereményekkel térhet haza, aki ellátogat. A szabadtéri sátrakban számos kiállító vesz részt, akik ékszerekkel, textilekkel, élelmiszerekkel, kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal érkeznek. 


Ha még mindig kétségeid támadnak a különlegességeket illetően egy részletesebb bejegyzést olvashatsz a blogon pénteken, ahol megismerheted többek között technikák hátterét, a gasztronómiai csodákat, lakberendezési ötleteket nézünk és biztos vagyok benne, hogy az olvasása után Te sem szeretnéd majd kihagyni a kétnapos rendezvényt!

Ne búsulj, ha lemaradnál, hiszen májusban még több helyszínen várnak szeretettel mindenkit:

Május 9-11. között INDONÉZ NAPOK - Kiállítás és vásár
Fővám téri Nagycsarnok, Budapest

Május 19-20. INDONÉZ NAPOK - Kiállítás és vásár 
Buy-Way Bevásárlópark, Dunakeszi

Ne feledd, pénteken még több izgalmas Indonéziával kapcsolatos témával érkezem. Várlak vissza szeretettel!

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!
Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése