2017. június 12., hétfő

10+1 tény rólam, amit eddig TITOKBAN tartottam

Miközben néhány napja az instát böngésztem, elgondolkoztam: Vajon mennyi igaz abból, amit látunk? Mennyire tudjuk jól megítélni, kik vannak a profilok mögött? Milyen mélységekig vagy éppen magasságokig nyújt betekintést egy-egy kép abba, ami a valóság? Mivel a választ csak az adott személyek tudhatják, jó ötletnek találtam, hogy összegyűjtsem azokat a pontokat, amiket én sem gyakran reklámozok, mégis hozzám tartozik , még ha nem is sejtettétek volna. Büszke vagyok arra , aki vagyok, minden hibám és tökéletlenségem ellenére, így szeretettel osztom meg veletek az alábbi tényeket.


1. Nem tudok és nem is szeretek főzni
Aki kóstolt már tőlem főételt, - legalábbis az bonyolultabb csoportból, -  az tisztában van vele, hogy jobban jár egy szendviccsel. :) Mentségemre szóljon, én már tényleg sokszor próbálkoztam, de valahogy nyűgnek és felesleges időpocsékolásnak érzem, sőt, ha egyedül élnék, biztosan inkább befizetnék magamnak a napi főtt ételre. Sokan mondják, hogy attól nő A nő, hogy otthonosan mozog a konyhában, de egyszerűen nincs hozzá affinitásom, se tehetségem. Mivel olyan szerencsém van, hogy a férjem isteni szakács, ez a gond megoldódott. A többi napra marad a mirelit pizza vagy a futárszolgálat. Nem kell mindenkinek konyhatündérnek lenni, viszont egy finom desszertet bármikor gond nélkül elkészítek úgy, hogy közben még élvezem is.

2. Már megjelentek az első ősz hajszálaim
Szomorú tény , de sajnos valós. És igen, kitéptem, akkor is, ha nagy az esély rá, hogy helyette egy vastagabb szál nő vissza. Mert igen, azt is ki fogom tépni..újra és újra. Nem vagyok erre felkészülve 23 évesen..

3. Számomra az a feltöltődés, ha nyugalom vesz körül
Introvertált személyiség vagyok, minden pozitívumával és negatívumával. Így, ha nagyobb társasági eseményen, vagy extra pörgős napokon vagyok túl , szükségem van minimum fél nap egyedüllétre és nyugalomra, hogy visszatérjen a lelki békém.

4. Rend és tisztaságmániás vagyok
Mindennek megvan a helye és ehhez , aki az otthonomba látogat jobb, ha tartja magát, különben igazi házisárkánnyá változok. Viccet félre téve, a maximalizmusom ezt a területet sem kímélte, ellenben igyekszem a váratlan helyzeteket higgadtan kezelni és nem belekezdni azonnal a nagytakarításba, ha a vendégek összepiszkoltak 2 négyzetméter területet.

5. Képes vagyok egész napokat sorozatnézéssel tölteni
Nem vagyok rá büszke, de akár a pisilést is visszatartanom a rész végéig.

6. Már 18 éves korom óta édesanya szeretnék lenni
Ezt ne úgy értsétek, hogy azóta nem védekezem, hanem, hogy maga az ösztön, a gyermek utáni vágy, elképesztő erősen él bennem nagyjából azóta, hogy hivatalosan is felnőtt lettem.

7. Szívesen élnék Amerikában vagy Anglia, Skócia zöld övezeteiben egy hamisítatlan, hatalmas családi házban
Egyszer talán valóra válik. Na jó, elég lesz egy nyaraló , ha itthon már megvan álmaim háza.

8. A maximalizmuson megnehezíti a velem való együttélést és kapcsolatokat
Ahogyan a tárgyaknak megvan a pontos, precíz helye a környezetemben és életteremben, úgy a viselkedés és gondolkodásformákról szintén megingathatatlan a kialakult véleményem, amihez olykor makacsul ragaszkodom és csak azt látom elfogadhatónak. Utólag persze sokszor rájövök, hogy ami szerintem a legtökéletesebb az más számára nem az, de még persze van hová fejlődnöm. Viszont azt mindenki tudja, ha lánybúcsút, esküvőt vagy bármilyen egyéb rendezvényt kell megszervezni vagy precizitást igénylő feladathoz kellene segítség, én helytállok.

9. Amióta az eszemet tudom, érdekel a spiritualitás, asztrológia, jóslás
Van személyre szabott asztrológiai sorselemzésem, a nagymamámat pedig régebben rendszeresen megkértem, hogy jósoljon nekem kártyából. Bár ahhoz túl racionális vagyok, hogy feltétel nélkül higgyek valamiben, abban biztos vagyok, hogy nálunk sokkal nagyobb erők irányítanak.

10. Az átlagosnál jóval magasabb az pulzusszámom pihenő pozícióban is
Ezért sosem bírtam a hosszú futásokat vagy kimerítő edzéseket. Diorral való játék közben néha szapora szívdobogás jön rám, amin a rendszeres sport sem enyhít.

10+1.  Nyomás alatt rendkívül gyorsan és jól teljesítek
Valahol ez kettős dolog, hiszen egyébként gyűlölöm, ha közeleg a határidő vagy SOS kell feladatot elvégezni, viszont ennek köszönhetően szuperhőssé tudok változni pillanatok alatt és olykor magam is meglepődök, mit tudtam véghez vinni kényszerűségből. Rengeteg sikerélményt zsebeltem már be így, hogy a pánik a jó irányba terelte a képességeim.


Volt , amelyiken meglepődtetek? Nektek vannak "rejtett" oldalaitok, amiket igyekeztek eltitkolni a nagyközönség elől?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza!
Alexandra

4 megjegyzés:

 1. Én nem értek a desszertekhez, nem vagyok édesszájú és egy egyszerű piskótát sem tudok megsütni. Ellenben nagyon jól főzök, és szeretek is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy tűnik, mindenki ahhoz ért, ami örömet is okoz neki. :) Ha nem lennék ennyire édes szájú, valószínűleg a sütésnél sem kísérleteznék ennyit.
   Egyébként megsúgom, hogy a jó piskótát nagyon nehéz elkészíteni! :) Én is küzdöttem vele, sőt még a férjem is. És nem is minden sütő alkalmas a feladatra..

   Törlés
 2. Szia!
  Elsőnek bemutatkozom Kálmán vagyok 53 éves.
  Nagyon tetszik az írásod nem rég találtam meg a blogod, nekem is van
  blogom. Az én blogom ételintolerancia téma körrel foglalkozik, receptek, tanácsadás, divat, stb, amit a lányommal vezetek.Az érdekesség az lenne én kb dupla idős vagyok mint te és férfi ha bele egyezel a blogomon le írom amit írtál mellé az én válaszaimmal. és a te követőid és az én követőim is leírják a fészen és így kialakulhatna egy 10+1 tény rólam amit eddig titokban tartottam vagy 10+ 1 rólam amit a kép ne árul el. közösség azokból akik vállalják és az instán is fen vannak. Így a gondolat menet is tovább mehetne Vajon mennyi igaz abból, amit látunk? Mennyire tudjuk jól megítélni, kik vannak a profilok mögött?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kálmán!

   Jó ötletnek tűnik. Kérlek írj nekem az
   alexandrabarva@gmail.com
   e-mail címre, hogy ott egyeztessük a részleteket!

   :) Várom az üzeneted!

   Törlés