2017. június 19., hétfő

HAJLAKK - Az otthoni 5 FUNKCIÓS CSODAfegyver

Tintafolt a kárpiton? Sminkfixálás? Számtalan termék lapul otthonunk polcain , amikről nem is sejtjük, mennyi mindenre felhasználható, mi több , olykor a legtökéletesebb , amit az adott feladatra találhatunk a közismert funkcióján kívül. Azt pedig, hogy többek között a hajlakk még mi mindennel megbirkózik, a bejegyzés további részében megtalálod.Szemöldökfixálás

Remélem, nem én kullogok egyedül a sorban és harcolok reggelente a kusza szemöldökszálaimmal, ami amellett, hogy kezelhetetlen göndör formákat tud magára önteni még igencsak feltűnő ében fekete színben pompázik. Sokáig kerestem a megoldást, de végül a hajlakk lett a tuti befutó. Egy elhasznált fogkefére fújva végigfésülöm a szálakat és voilá. Nem mondom, hogy képes 24 órán keresztül tartani, de az biztos, hogy néhány órára megment a szemöldöksimitől.

Sminkfixálás

Profi termékeket meghazudtoló módon képes nem csak fixálni, hanem természetes hatást kölcsönözni a kissé maszk hatásúra sikeredett sminkünket. A mennyiséggel finoman bánva, szemet lecsukva tartva a száradásig, meglepő minőséget produkál.

Rúzsfolt eltüntetés

A legnagyobb óvatosság és körültekintés mellett is előfordul, hogy a rúzsunk nyomot hagy a saját vagy más ruháján, így érdemes tudni, hogy befújva hajlakkal majd megvárva a száradást, egyszerűen szappanos vízzel átdörzsölve és bedobva a mosógépbe a szokásos programra, búcsút inthetünk a nem kívánatos mintáknak.

Tűlevelek tartósítása

Télen abszolút jól jöhet például saját készítésű koszorúink tartósításához, de akár a szerelmünktől kapott virágcsokor szépségét szintén néhány nappal meghosszabbíthatjuk kevés hajlakk segítségével.

Tintafolt kiszedés a kárpitból

Nem is én lettem volna, ha a 2 hónapos vadonatúj kanapénkat annak idején nem egy csodaszép tollfolttal díszítem. Kétségbeesetten kutattam a lehetőségek között és végül a hajlakkot próbáltam ki, a rúzsfolt eltüntetéséhez hasonló eljárással. Befújva a foltot , száradás után , nedves szappanos szivaccsal átdörzsöltem a felületet , ami tökéletesen kiszedte a kék csíkot.Ti tudtok még mondani hajlakkal praktikákat, amik beváltak?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!Köszönöm, hogy elolvastál! Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! :) 
Alexandra


A képek illusztrációk. Forrás 1

2 megjegyzés:

 1. az arcomra én mondjuk biztos nem használnám a tömény alkohol miatt, de a többi tipp jól hangzik, ha a szükség úgy hozza majd, ki fogom próbálni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, hogy nálam az alkohol váltotta-e ki, de érdekes módon sminkelés után sokkal kevesebb gyulladt terület van a bőrömön még akkor is, ha előtte például ezekre hajlamosító ételeket ettem, így nálam ez inkább pozitív, persze nem mondom, hogy a legjobb megoldás.
   Örülök, hogy tetszett a többi tipp, remélem , Neked is beválnak! :)

   Törlés