2017. július 19., szerda

10 rossz szokás, ami GÁTOL a FEJLŐDÉSBEN


Az ember tudatosan és tudat alatt egyaránt folyamatos fejlődik , megújul, hiszen új célok eléréséhez, melyekért dolgozni, küzdeni kell, bizony elengedhetetlen a változás. A szokásainkat mi alakítjuk, ki-ki a maga módján , ám az előrelépés egyik sarkalatos pontja a rossz beidegződések átformálása és a komfortzónánkból való kilépés. Nem egyszerű az út, nem is akadálymentes, de ha elég elszántak vagyunk, akkor minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker, boldogság és kiegyensúlyozott élet érdekében. Összegyűjtöttem, nekem mi vált be, hátha a segítségetekre lesz és löketet ad a folytatáshoz.

1. Lustálkodás az ágyban
Mindenkinek kijár a hétvégi pihenő, viszont, ha rendszeressé válik a délelőtt átlustálkodása, rengeteg időt pazarlunk el a semmire. Ez pedig nem vezet előre..

2. Pletyka
Akár meghallgatod, akár tovább adod és aktívan részt veszel a cselekményben, ha felteszed magadnak a kérdést, hogy mégis mennyit tesz hozzá az életedhez, bizonyára nem jutsz sok jóra. Az értékes energiáidat veszi el, teljesen feleslegesen.

3. Hasonlítgatás
Ne azt nézd, más hol tart, hanem, hogy te mennyit fejlődtél. Írtam már erről bővebben ITT , hogy miért is nem éri meg elfecsérelni a perceinket és stresszelni azon, amin úgysem tudunk változtatni.

4. Szundi gomb
Tök jó dolog a még 5 perc meg még 5 perc, de sokkal nyúzottabb leszel, ha magadat kínzod. Kell egy nagy marék önuralom, de , ha élvezetes reggeli rutint fejlesztesz ki, nem lesz vele gond.

5. Álmodozás
Nálam nagyobb álmodozó kevés van a Földön és az álmokkal önmagában nincs is baj, ha reálisan nézzük és inkább célokká válnak , mint rózsaszín cukormázzá.

6. Bezárkózás
Állíthatod, hogy introvertáltnak születtél, akár azt, hogy utálod az embereket vagy egyszerűen csak nem vagy társasági lény, de ha soha nem mész eseményekre és nem ismerkedsz másokkal, könnyen megragadsz egy szinten. Ez nem azt jelenti, hogy feltétel nélkül bízz meg bárkiben és ne válogasd meg, kivel mit osztasz meg, ám ha nyitott vagy, kellemes csalódások érhetnek.

7. Egészségtelen életmód
Rengeteg kártékony hatása van a mozgás elhanyagolásának és a táplálék nem megfelelő bevitelének. Amellett, hogy csökkenti az endorfint, a jövőre nézve sem nyújt szép kilátásokat.

8. A magabiztosság hiánya
Rengetegen nem mernek elindulni az álmaik felé, csak mert azt gondolják, nem elég jók és nekik ez úgysem sikerülne. Viszont , amíg te nem hiszel magadban, más sem fog, így érdemes már ma dolgoznod a viszonyodon a kis lelkeddel.

9. Függés másoktól
"A szomszéd Marika azt mondta, hogy ennek az elképzelésnek nincs jövője, a barátom pedig jobban örül, ha a szombatot vele töltöm, ahelyett, hogy dolgozzak vagy fejlesztő programokra járjak." Ismerősek? Akkor ne hagyd magad befolyásolni!

10. Kifogások gyártása
Attól, hogy a körülményeid nem tökéletesek , feleslegesen vársz a megfelelő alkalomra, hogy megtedd a szükséges lépéseket, mert a tökéletes pillanat sosem fog eljönni.


Olvass minél többet, építs kapcsolatokat, higgy magadban és légy nyitott új dolgokra és szokásokra! Ez a kulcsa mindennek!

Ti mennyire figyeltek tudatosan a szokásaitokra?

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg másokkal is!


Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Alexandra

2 megjegyzés:

 1. Szia Alexandra!
  Éedekes és tanulságos volt!
  Köszönöm szépen, hogy olvashattam!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Örülök, hogy tetszett!
   Köszönöm, hogy elolvastál! :)

   Legyen csodás napod!

   Törlés