2017. július 31., hétfő

FINA világbajnokság 3000.- helyett 19.000.- forintért - KÖSZÖNJÜK VIAGOGO

Júniusban elkapott minket (főként a férjemet) a VB láz és kihasználva a különleges alkalmat, amikor néhány kilométerre tőlünk, élőben szurkolhatunk a legjobbaknak, jegyek után kezdtünk kutatni. Személy szerint nem vagyok nagy vízilény, az úszás sem vonz túlzottan, főleg, ha másokat kell nézni, inkább csak meghallgatom, ki nyert, kire lehetünk büszkék. Mégis más hangulata van az élő versenynek, amikor több ezer ember tapsol és szurkol, így nem tiltakoztam a részvételt illetően és a saját megtakarításomat szántam az eseményre.


A Google barátunk első körben a ViaGogo weboldalát dobta elénk, ráadásul, mint hivatalos jegyértékesítő (miután a FINA hivatalos honlapja nem működött azokban az órákban), így nem kételkedtünk semmiben, pár másodperc múlva már  a napok közül válogattunk. Piros betűk villogtak a szemünk minden szegletében, melyek azt mutatták, hányan böngészik ugyanezt a tételt, milyen gyorsan fogynak a jegyek és pár perc múlva bizony lecsúszunk a lehetőségről. A férjem pillanatok alatt eldöntötte, hogy oké , ezen a napon, ekkora foglaljam le, de gyorsan-gyorsan. Utólag visszagondolva, fogalmam sincs, hová tettem a józan eszem, hisz ebből a szempontól egyébként is tűz és víz vagyunk, míg én mindennek alaposan utánanézek és többször átgondolom, ő a leghamarabb útba eső, legegyszerűbb opciót választja. De bizony az agyam azokban a percekben csúfos kudarcot vallott és az intő jelek ellenére megkezdtem a vásárlást. Konkrét ár, csoportosítva, tüzetesen feltüntetve emlékeim szerint egyáltalán nem szerepelt, mindössze a végösszeg, esetünkben 18.358.- forint került utalásra.

És igen, bevallom, ez sem volt annyira gyanús, hogy ne forduljak vissza a legutolsó lépcsőnél, (amikor összesen kb. 7 percem volt az adataim bepötyögésére, mielőtt kiléptet a portál) és hagyjam a francba az egészet, hiszen, ha belegondolunk, mennyibe kerül például máshol a 2 órás koncert, reális lehetett volna. Többet nem foglalkoztunk a témával, a jegyek rendben megérkeztek, lementettem őket, viszont 2 hete a nyomtatásra készülve újból rájuk pillantottam, tüzetesen megvizsgáltam, hány órára kell odaérni, meddig tart.. Finoman szólva, enyhe agyvérzés kerülgetett, amikor a nyomtatandó felületen 1695.- forint szúrta ki a szemem (mely tartalmazza az ÁFÁT). Nekiugrottam az e-mailnek, melyet a rendelés után kaptunk és olyan tételek jöttek velem szembe, mint jegyár 6548.-/db , foglalási díj 3750.-, kezelési költség 500.-, ÁFA 1012.-!

Persze MOST rákerestem a cégre, és természetesen nem mi voltunk/vagyunk az egyetlenek, akik nemtetszésüket nyilvánították ki a céggel kapcsolatban, mi több a fogyasztóvédelem honlapja dugig az elégedetlen vásárlókkal.  A pszichés megtévesztés, a kellemetlen körök és a fogyasztóvédelemnek írt levelem után, már csak abban reménykedtem, legalább érvényes jegyet kaptunk és nem maradunk hoppon a beléptetéskor. Jelentem, bejutottunk, csodás élmény volt és bármikor újra kifizetném ezt az összeget érte, abban az esetben, ha nem ilyen inkorrektül húzták volna ki a zsebünkből. És belegondolva, hogy ezen az áron több napig élvezhettük volna a szurkolóközönség szerepét, 1 fél napra futotta.


Gondolom rájöttetek, hogy a bejegyzésem célja abszolút nem a panaszkodás volna, hiszen valahol magamnak kerestem a bajt és vállalom, hogy béna voltam (akár magamban tartva ehetném a kefét, mert valljuk be, nem túl személyiségemelő, ha valaki így jár), inkább csak szeretném, hogy ne essetek ti is hasonló szituációba, főleg ne a ViaGogo céggel. Ötletem sincs, hogyan lehet ilyesmit huzamosabb ideig engedélyezni és következmények nélkül folytatni, kihasználva az emberek jóhiszeműségét.

* És igen, a címben szereplő összegek kerekített számok, még mielőtt...


Ti jártatok már hasonlóan? 

Elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza!
Alexandra

3 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Élveztem olvasni a cikket azért is mert engem mindig is érdekeltek a versenyek, és úszni is szeretek.:)
  Már régóta elszeretnék menni egy ilyesfajta versenyre de sose jutok el odáig, mindenesetre Ti szerencsések vagytok!
  Várom a további cikkeket. Puszi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Dzseni! :)

   Biztos vagyok benne, hogy lesz még lehetőséged részt venni akár az úszó vb-n is. Életre szóló élmény, bizony nagyon szerencsés vagyok!

   Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
   Szandra

   Törlés
  2. http://www.premier.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/ingyenes-jegyeket-lehet-igenyelni-17.-fina-esemenyeire-augusztus-1-tol.html

   Ezt most találtam, ha esetleg érdekel a lehetőség.. Próba szerencse! :)

   Törlés