2017. július 20., csütörtök

Mit ÜZENNÉK a FIATALABB énemnek?

Utólag könnyű okosabbnak lennem, rájönnöm, hogy mi lett volna az ideális választás. Gyakran idegesített , amit a felnőttek mondtak. Olyan dolgok után áhítoztam, amikért kár volt és csalódásokon keresztül eszméltem rá, hogy az élet bizony sokkal keményebb, mint gondolnám. Csapdákba estem és másztam ki onnan. Egy valamit viszont mindig tudtam és jól az eszembe véstem: az egyetlen ember, akiben feltétel nélkül megbízhatok, csakis saját magam. És, bár örülök, hogy nem lehet visszapörgetni az idő kerekét, hiszen akkor nem járhattam volna végig a saját utam és hiszek benne, hogy minden okkal történik, néhány mondatot nyomatékosítanék a fiatalabb énem számára.


Drága Szandra!

Tudom, hogy legtöbbször elveszettnek érzed magad és keresed az utad. Tudom, hogy olyanokon kell keresztül menned, amin keveseknek, ezért szeretném, hogy vésd jól az eszedbe:
Ne bízz meg akárkiben!
Nem számít a vér szerinti rokonság, a legjobbnak hitt barát, mert olyanoktól fog legjobban fájni a hátba szúrás, akikre nem is gondolnál. De ne ess kétségbe! Jönnek majd az életbe igaz lelkű emberek, kik átsegítenek a nehéz időszakaidon és lesz egy olyan családod, ahol feltétel nélkül szeretnek. Addig pedig gondold meg, hogy kinek-mit mondasz.
Ha ez sikerül, rájössz majd, hogy:
Sokkal erősebb vagy mint gondolnád!
Elvehetik a pénzed, az otthonod, a reményt, de valamit nem fognak tudni: a tiszta szíved. Egy pillanatra se gondold azt, hogy az őszinteséged, az emberséged hátrány vagy elítélendő. Lehet, hogy szándékosan próbálnak majd akadályokat gördíteni eléd és elbizonytalanítani, de ne add meg nekik az örömet, ne szomorkodj emiatt.
Hallgass a megérzéseidre! Ne azt az utat válaszd, amit mások jónak látnak!
Legbelül végig érezni fogod, hogy mi ért véget és mikor kezdődik valami új. Lépj, ha lépned kell. A szíved rejti a választ.
Ne félj elsétálni onnan, ahol csak fájdalmat okoznak!
Mert aki egyszer átvert, átver többször is. Muszáj néha kicsit önzőbbnek lenned, mielőtt tönkretennéd magad. Néha egyedül fogsz majd sétálni az úton, de ez nem baj. A világban hatalmas feladataid vannak és, ha ezen túljutsz, megállíthatatlan leszel. Nézz a tükörbe minden nap és önmagad lásd! A külső hasonlóság nem jelenti azt, hogy olyan vagy, mint aki megannyi szenvedést hozott az életedbe.
Élvezz ki minden pillanatot és ne görcsölj azon, amin nem tudsz változtatni!
Legyél kicsit lazább, bulizz, nevess, utazz. Ne mondj le fiúk vagy család miatt programokat, eseményeket. Próbálj kevesebbet idegeskedni az iskola és otthoni feszültségek miatt. És nem utolsó sorban:
Szeresd magad és legyél büszke arra, aki vagy!
Úgy vagy jó, ahogy vagy! Értéket adsz a világnak és ne téveszd szem elől, hogy nem véletlen születtél erre a bolygóra és nem véletlenül kaptál nehéz sorsot. Rengeteg embernek fogsz segíteni a történeteddel. Állj fel és ne nézz vissza! Mert csodálatos lány vagy, aki sosem engedte, hogy rosszindulat vagy bosszúvágy férkőzzön a szívébe. Különleges tehetséged van, ezért egy pillanatra se mondj le a céljaidról. Csak maradj ilyen, amilyen most.

És amikor legkevésbé sem számítasz rá, a legnagyobb szükségben, jönni fog valaki, aki mindig melletted lesz. Aki akkor is szeret, ha te magad nem tudod. Aki elhiszi, amit mondasz és nem kételkedik benned. Aki mosolyt csal az arcodra és segít az utadon. Azért jött, mert megérdemled. És bár mindig lesznek nehéz időszakok az életedben, te maradj , aki vagy.

Szeretlek!


(A kép 5 évvel ezelőtt készült a gimis ballagásomon)

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

2 megjegyzés:

 1. Kedves Alexandra!
  Ez -is- nagyon elgondolkodtatô volt! Személyes ugyan akkor nagyon 'ismerős' és szívhez szôlô!
  Én, ezen még nem gondolkodtam így el. Viszont úgy hozta az élet, hogy tudatattalanul kialakult az a szokásom, hogy ha úgy érzem valami nagyon nem megy...a nap végén-vagy amikor alkalmam adôdik- ülök és gondolatbeli párbeszédet folytatok magammal... Listázok...pl. Ez meg ez nagyon nehéz volt, de meg csináltam akkor ez a fele annyira nehéz akadály is menni fog. És így tovább..
  De mit is üzennék?
  Drága Bez!
  Ne félj a hangos hangoktól!
  Tudom, most minden félelmetrs körülötted. A tüzijáték, a lufi pukkanás, a sziréna. De ne féllj kimutatni, hogy ez neked nem jô. Menj közel az illetőhöz akivel vagy így kevésbé félelmetes és csak nézd a tüzijáték csodáját.
  Ahogy minden ember így te is egyedi vagy!
  Tehát, ne törődj azzal, hogy a Más mennyire jobban tud mindent ami te!
  Légy büszke arra amit elértél!
  Lehet, most még nem úgy tünik, de minden egyes verejték cseppednek meglesz az eredménye! Ne azt nézd, hogy mennyi idő alatt éred el, hanem azt hogy mikênt éred el!
  Ne szégyeld megölelni a padlót! Valamit, a balett vicces is lehet!
  Tudom most össze vagy zavarodva. Nem érted miért baj az, hogy Te, Te vagy. Akár hiszed akár nem a padlônak jôl esik az ölelés tehát tedd meg! Nemsokára egy olyan helyre kerülsz, ahol lesz egy második családod, ahol megtanulod a 'balett' vicces dolog. Ahol jobban tudatosítod magadban, hogy csak féltenek... Ez a hely majd kinyit és megtanít szárnyalni.
  Egyszer, minden mondat értelmet nyer! Ne félj 'nézzni'!
  Most félve tekintesz mindenre és mindenkire, de ne féllj nézni! Ha, nézel akkor megérted a a szavakat, mondatokat. És ez csodás dolog :)
  Mondd meg mit gondolsz! Állj ki magadért!
  Ha nagyon bánt ami körülötted folyik állj ki magadért! Mondd el a vélemênyed! Sokaknak -rokoni körben is- érthetetlen mi is folyik körülötted, még akkor is ha nap mint nap veled vannak! Próbáld meg meg mutatni, hogy is működik 'ez'. Hogy is működsz, te. Meglatod ha kitartô vagy menni fog. Nem megváltoznod kell, csak bevezetni őket az ismeretlenbe... Mert szeretnének bemenni, de nagyon fêlnek...
  A rettegésben tartás nem egyenlő a szeretettel!
  A félelem és a szeretet abban a formában, ahogy nálad van nem fér meg! Nyisd ki a szád és változasok jönnek!
  Ne, lökd el az embereket!
  Félsz... Félsz, hogy nem vagy elég jô ezért sosem engedsz igazán közel magadhoz -szinte-senkit! Az ember társas lény, erre rá fogsz jönni! Előbb saját magadnak kell, hogy elêg jô legyêl szaval a 'ne lökdd el az embereket' úgy is értendő, hogy ne lökd el sajat magad! Aztan jöhet csak másik ember közelebb enegése!
  Légy büszke!
  Légy büszke arra amit elértél!
  Légy büszke, a kinézetedre!
  Légy büszke, hogy nem csak túl éled a napokat...
  Légy büszke, a 'hattyú -nyakadra' és fülesre, ne csak magadban, hanem masok előtt is!
  Nevegyél mindent magadra!
  Nehéz de zárd ki a bántasokat! A gyomor fekély utban van...nehagyd hogy oda is érjen! Meg sugom nem fog! Zárj ki, mindent ês meríts erőt saját magadbôl! 'Hatalmasabb leszel mint gondolnád!

  A vér nem kötelez...
  Sosem számitott a vérbeliség...de a mondás szerinti kötelezettsêg igen...nem igy van...az összetartás nem egy embert fed le....de minden okkal történik hidd el! Minden a lehető legjobban fog alakulni!

  Szeretettel
  Bez

  Én sem fordítanám vissza az idő kerekét hisz az eddig bejárt utam formált olyanná amilyen vagyok!

  Nagyon szépen, köszönöm, hogy megosztottad velünk eme gondolataidat!

  További csodás hétvégét Kívánok Neked!
  Remélem ndmbaj, hogy én is leirtam az én gondolataimat...ha már mi elolvashattuk...gondoltam a legkevesebb, hogy én is leirom...
  Nagyon vegyes érzések kavaroktak bennsm mig a tiedrt olvastam és ha lehet ilyet mondani fajdalmasan jô volt olvasni! Imadtam! Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bez!

   Nagyon örülök, hogy ihletet kaptál és ki tudtad írni magadból a gondolataid. Az egyik legjobb terápia (számomra legalábbis) az írás. Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

   Legyen csodás hétvégéd!
   Szandra

   Törlés