2017. augusztus 3., csütörtök

5+1 dolog, amin FELESLEGESEN aggódsz, ha BLOGGER vagy

Hogyha valaki blogolásra adja a fejét, nem mindig tudja, mire számíthat. Vannak jobb, sőt mi több tökéletes napok, az ihlet szárnyalása tölti fel energiával az írókat, míg néha azon kezdünk el morfondírozni, mégis mi a fenéért kezdtünk ebbe az egészbe bele, van-e egyáltalán értelme és jól csináljuk-e , amit csinálunk? Felvetődnek logikus és olykor teljesen értelmetlen kérdések, megkérdőjelezzük a kitartásunk ésszerűségét és nem igazán tudjuk, merre tartunk. Abban viszont tökéletesen biztos vagyok, hogy akinek ez az útja, az nem fogja a kételyek miatt feladni, folyamatosan igyekszik fejlődni, amihez hozzátartozik, hogy bizony elengedi a felesleges aggodalmait és elhagyja a komfortzónáját. Most pedig elhoztam azt az 5 dolgot, amin szerintem kár stresszelni és inkább el kell engedni, folytatva a kijelölt irányt:


1. Valaki már megírta előtted
Olyan téma szinte biztosra veszem, hogy nincsen a Földön, amiről valaki, valahol ne beszélt volna nyilvános platformokon, tehát bármiről is írsz, bármiről fejted ki a véleményed, nem leszel egyedülálló. Ez persze nem azt jelenti, hogy nyúld le az épp szembejövő honlap témáját, hisz annak semmi értelme, de ha van valami, amiről szeretnél beszélni és esetleg láttad máshol is, a saját stílusodtól azzá válik, amivé formálod és nem tűnik majmolásnak.

2. Nem vagy elég jó
Mindenki hibázik. Folyton. Kisebb-nagyobb bakik követik egymást, de ezek azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. Az egy évvel ezelőtti írásaimat, mai szemmel nem publikálnám, akkor viszont jónak láttam. Rengeteget változtam és változol te is, egyszer pedig el kell kezdeni, miért ne kezdenéd most ?! Önbizalomromboló, amikor makulátlan weblapokon, makulátlan képek és hiba nélküli írások jönnek veled szembe, de te vajon ismered a hátterét? Hogy hány ember dolgozik rajta? Mennyi a befektetett idő, pénz és energia mögötte? Csináld legjobb tudásod szerint, a többi kialakul!

3. Kevesen olvasnak
"A jó dolgokhoz idő kell." - hirdetik a nagyok és ez így igaz. Lehet, hogy valakinek 1 év alatt beindult a szekér és napi több ezer olvasója van, neked pedig alig mozdul el a számláló. Ha mindössze egyetlen embernek segítesz az írásoddal, már megérte, nem igaz? :) Persze mindenki arra vágyik, hogy nagy közönsége legyen és pozitív visszaigazolást kapjon, ám a szám nem minden és a tehetséget sem abban mérik.. A nagy költőink mind haláluk után váltak igazán híressé és elismertté, ahhoz képest, mit számít néhány év várakozás?


4. Olykor elhagy az ihlet
...és olykor elég sűrűn. Van, hogy hetekig semmi érdekes , semmi jelentékteljes nem rajzolódik ki és a vésztartalékokat is feléled. Aztán pedig majd lesz , hogy azt sem tudod, hogyan írd meg azt a sok remek ötletet, amit lejegyzeteltél a telefonodba, füzetedbe és hova is még...?

5. Nem írsz eleget vagy éppen túl gyakran publikálsz
A blogod TE vagy. Ha szárnyalnak a gondolatok , ne fogd vissza magad csak azért, mert attól félsz, gyorsan rád unnak. Az online felületek hatalmas előnye, hogy bárki kiválaszthatja, mire kattint rá és mire nem. Idő szűkében pedig ne ostorozd magad azért, mert egy ideje offline voltál, ez a te életed, a te döntésed, a te rendszered.

+1 Ellopják az ötleted
Velem már ugye megtörtént... (amennyiben lemaradtál, ITT pótolhatod). De bizony ez kikerülhetetlen. Van, aki csak ihletet merít , van , aki totál le akar másolni mindent, viszont mindig tartsd szem előtt, hogy ez azt jelenti, hogy valamit piszok jól csinálsz! Persze, vannak határok, amiken nem lehet csak úgy átsiklani és törvényt sért a pofátlansága, bár szerencsére ez elég ritka és előbb-utóbb úgyis megunják. Az eredeti festmény mindig értékesebb , mint a másolat, így azt a szintet sem fogja soha megugrani, amit Te képviselsz.


 Ti szoktatok feleslegesen aggódni? Hozzáfűznétek még valamit?

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra


Képek forrása: P I N T E R E S T

4 megjegyzés:

 1. Örülök annak, hogy valaki ír kifejezettem a bloggereknek is tartalmakat. Kezdő bloggerként nekem nagyon sokat segítesz. Köszönöm! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig örülök, hogy segíthetek! :)
   Köszönöm , hogy elolvastál!

   Törlés
 2. Teljesen egyet értek veled! :)
  Velem is volt hasonló ötlet lopás, bár az egész oldalt+menüpont minden másolva lett.:| Nem értem mire jó ez. :|

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy hasonló szituációba keveredtél. A mások ötletén és munkáján felkapaszkodó személyek sosem teljesednek ki igazán és gyakran biztos vagyok benne, hogy pszichiátriai kezelésre szorulnának. De ez már legyen az ő gondjuk :)

   Szép napot!

   Törlés