2017. augusztus 16., szerda

5+1 INSTAGRAM mítosz, amit jobb, ha ELFELEJTESZ


A közösségi média már évek óta jól ismert, kitaposott terep bármely korosztály számára. Napi rendszerességgel használjuk az alkalmazásokat, mégis gyakran a rossz irányba húzunk, szem elől tévesztve a fontossági sorrendet. Viszont, ha már felhasználók vagyunk, mi több a munkaeszközünk is egyben például az Instagram, mint hirdetési , népszerűsítési felület, szeretnénk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből és sajnos ennek következtében hajlamosak vagyunk elhinni butaságokat vagy következtetni nem létező tényekre. Úgy gondolom, hogy az egészséges mértéken belül nagyon is szuper dolog kiélni a kreativitásunkat, tevékenykedni ezeken a platformokon, egészen addig, amíg élvezetből és nem kényszerből tesszük azt. Hogy szerintem, melyek azok az Instagram mítoszok, amiket érdemes elfelejteni? 


1. Profi fotósnak kell lenned (vagy legalább ismerned kell valakit, aki profi)
A jó érzék független a bizonyítványtól. Szerintem kár tovább fűzni a szálat, a gyakorlást szépérzékkel párosítva csodás profilod lehet.

2. Kizárólag tökéletes minőségű képeket szeretnek a felhasználók
Teljesen felesleges az Instagram miatt több százezres fényképezőre beruházni, hiszen nem feltétlen a szemcsék nagyságát fogják nézni azok, akik élvezik a munkásságodat. Persze, ha nem látszik semmi a rossz felbontás következtében , az sem előnyös, viszont ma már a telefonok is olyan kamerával rendelkeznek, ami mellé értelmetlen lenne komolyabb eszközöket bevetni néhány stílusos fotó erejéig.

3. A legjobb követőszerzési mód, ha minél több embert bekövetsz és ők visszakövetnek
A hideg futkos a hátamon, amikor valaki rendszeresen bekövet, remélve, hogy egyszer visszakövetem , ám amikor mégsem teszem, akkor továbbáll. Ugyan, az lehet, hogy ez a leggyorsabb módja a népszerűsítésnek, de a leginkorrektebb is.

4. Mindent meg kell osztanod és minden nap posztolnod kell
Senki sem kötelez rá, hogy az összes találkát, ebédet, tevékenységet örökíts meg. Aki téged akar látni, rólad akar tudni, az nem balhézik azért, mert egy ideje nem posztoltál. Találd meg a számodra bevállalható és élvezhető mennyiséget, lehet az mondjuk heti 1-2 kép, ha neked ennyi fér bele és próbáld meg ahhoz tartani magad, de ne stresszelj, hogyha esetleg nem sikerül ez sem.

5. A népszerűség érdekében muszáj követni az aktuális trendeket
Sablon smink, sablon haj, sablon ruha. Nem csak az utcán, hanem a virtuális térben ugyancsak megvannak azok a bizonyos "körök" , ahol néha nehéz megkülönböztetni, hogy kinek a képét nézzük. Nincsen benne egyediség , kreativitás, pedig hibás azt feltételezni, hogy attól lesz valaki értékes, igényes vagy szép, hogy beáll a sorba és követi a "nagyokat". Legyél önmagad, elvégre az a lényeg, hogy a személyiséged miatt kattintsanak, nem pedig a tucat megjelenésedért.

+1 Minél több a #hashtag, annál jobb
Amatőr hiba és talán mindenki átesett már rajta, hogy a #love #hair #brownhair #longhair #haircolor és ezer árnyalatában pompázó szinonimákból álló megjelölésekkel próbáljon minél több emberhez eljutni. Ez viszont állandó követőket, de sokkal több kedvelést sem fog hozni, hiszen annyian használják őket ugyanabban a percben, hogy nemsokára a te fotód a feledés homályába merül. Legyenek bevált megjelöléseid a célközönségtől függően és ne az fogadja a nézelődőket, hogy csak a hashtag áradatod 10 sort tesz ki a képed alatt.


Kiegészítenétek még valamivel a listát?
Amennyiben tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra

4 megjegyzés:

 1. Szia! :) Én szeretem használni az instagram appot. Több mint 5 éve van.
  Szerintem ha valaki követőket akar akkor úgy éri el legjobban, hogy elér valamit, ami miatt bekövetik őt. Én pl. a blogolással tudtam több követőt szerezni.
  Bár azt én sem szeretem ha valaki bekövet ha nem követem vissza meg kikövet.
  Meg pl. találkoztam olyannal is aki sok képet belájkol, hátha így bekövetjük.
  Jó dolog az Instagram, csak ne így akarjon valaki népszerű lenni.
  Gondolkodtam én is ilyen bejegyzésen, mert lenne mit kiírni magamból. Sose értettem, hogy az emberek miért a követési számukból élnek, és a lájkokból. Engem teljesen elszomorít az is, mikor a barátnőim felraknak képet legyen az fb, insta és leszedik mert nincs rajta 100x lájk. :|

  VálaszTörlés
 2. Sajnos manapság ego és személyiségemelő lett a lájkok száma, még akkor is, ha olyanoktól érkezik, akik az utcán nem köszönnek vagy egyáltalán fel sem ismerik. Ezt mindenkinek magában kell tudatosítania és első körben a saját magával való viszonyát rendbe raknia. Ha ez sikerül, akkor az minden platformon át fog jönni, többek között az Instagramon is, jó lesz rá nézni és értéket ad át, ezt nevezhetjük végül is "asztalra tevésnek". Sokkal szívesebben fogják az ilyen személyeket követni, tökéletesre retusált, agyonszerkesztett képek nélkül is. (Már persze , akinek a realitás a cél és nem a Kardashianok által létrehozott mű világ, mert persze arra vannak külön képviselők).
  Bár a sok, számban nyilván mindenkinek relatív, én az 200. követőmnek ugyanannyira örültem, mint a 700-adiknak.

  VálaszTörlés
 3. Én személy szerint nagyon szeretem az Instagramot, de annyira nem vagyok benne "ügyes". Én nem szerettem volna hamis képet festeni magamról, így nem kezdtem el a csak beállított csak tökéletes fotók posztolását. Ennek azonban úgy látom az a "hátulütője", hogy tényleg csak azok követnek/lájkolnak akik ismernek/olvassák a blogom/szimpatikusnak találnak valami miatt. A nagy tömegeket nem tudom bevonzani mert nem olyan populáris a kontentem (nem fashion, vagy szimpla beauty, hanem ugyebár zöld életmód, ami eléggé niche). De ettől függetlenül nagyon boldog vagyok a lassan 1800-as kis követőtáborommal, akikről legalább tudom, hogy valóban értékelik a munkámat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szép kis követőtáborod van :) Lehet, hogy még így is értékesebb szám, mint akinek van 20 ezer "rajongója", de a képei irigységet vagy rossz érzést váltanak ki másokból. Bármikor fordulhat a kocka, szerintem egyre népszerűbbek az életszerű, egyedi profilok.

   Törlés