2017. augusztus 21., hétfő

A körömfestés 5 TITKA

Imádom az eredeti szakmámat, imádok mindent, ami kéz és körömápolással kapcsolatos, ebből adódóan nagyon érzékenyen érint egy rusnya manikűr látványa és vallom azt az elvet, hogy inkább ne legyen semmi a körmünkön, mintsem a lepattogzott, igénytelenül felfestett művünket hordjuk, pláne nagyközönség előtt. Gondolnád, hogy társaságban első körben a kezünk ápoltságát is szemügyre veszik? Ez sok mindent elmond arról, mennyire fontos az odafigyelés és, ha már pingálásra adjuk a fejünket, jó tudni, hogyan érhetjük el a legszebb hatást. 5 tippet hoztam Nektek, melyek nálam a leginkább beváltak és minden alkalommal bevetem őket.


1. Tiszta kéz és köröm
Nem csupán a látvány miatt, hanem a tartósságért egyaránt felelős, mielőtt nekilátsz, - legyen az körömreszelés, körömlakklemosás után - ezért mindenképpen szappanos vízzel moss kezet alaposan és, ha szükséges használj körömkefét.

2. Alaplakkal csak csínján
Az alaplakk, - főleg , ha mély barázdáink vannak, melyeket speciális lakkal tüntetünk el, - fontos szerepet játszik a szép és tartós körömfestésben. Azt viszont mindig tartsuk szem előtt és igyekezzünk kivitelezni, hogy vékonyan vigyük fel a körömlemezre, hiszen napokkal meghosszabbíthatjuk a kopásmentes állapotot.

3. Ne menj ki a vonalból
Bár a lakk néhány kézmosás után lekopik a bőrünkről, ha nem ügyeltünk kellően a felvitelre és rögtön nem távolítjuk egy például narancsfapálcával a felesleget a széleknél, igencsak igénytelen végeredményt kaphatunk. Érvényes ez minden műveletre, mely a körömfestéshez kapcsolódik.

4. Hagyj időt a száradásra
A rétegeket sem szabad figyelmen kívül hagyni, amikor száradásról van szó, hiszen hamar elmosódhat, beráncosodhat, felválhat a szín a türelmetlenségünk okán.

5. Ápolás
Fordítsunk gondot a körmök közvetlen környékének ápolására. A bőrcafatok, sebek, száradt területek kihatással lehetnek a lakk megfelelő felvitelére, így hiába küzdenénk és próbálkoznánk órákig, nem fog javulni a helyzet. Célszerű a megelőzés, erre való a körömágyápoló olaj, amit pár száz forintért isteni illatokban megtalálsz szinte bárhol. (+ TIPP: Lakkozást követően néhány perccel, óvatosan bekenve és belemasszírozva az olajat a bőrünkbe, gyorsíthatja a száradást.)

Nektek van bevált trükkötök, amikor körmöt festetek?

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!
Amennyiben még több érdekességre és inspirációra vágynál, csatlakozz hozzánk a Facebookon és Instagramon!

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza!
Szandra
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése