2017. augusztus 15., kedd

Egy doboz CSOKOLÁDÉ

Az élet tele van változatossággal. Van, amit szeretünk és van, ami nem a mi világunk. Manapság trendi átesni a ló túloldalára. Már nem merjük azt mondani, hogy : "Ő nem szimpatikus", mert megköveznek érte, hiszen KÖTELEZŐ mindenkit szeretni és elfogadni. Miért ne lehetne önálló döntésünk, hogy kivel/mivel értünk egyet? Miért KELL bárki felé megértést tanúsítanunk, legyen az egy állatkínzó, bántalmazó vagy éppen terrorista? Miért ne lehetne véleményünk bizonyos dolgokról anélkül, hogy megkövezzenek érte?

Elfelejtjük, mit jelent az igazi empátia. Mit jelent jó embernek lenni. Kiállni valami mellett és következetesen tartani magunkat hozzá, nem pedig feltételek nélküli megértésről papolva 2 nap múlva belerúgni abba, akivel még csak soha nem is találkoztunk. Hinni  a jóban és tenni érte. A pozitivitást nem szabad elhatárolni a realitástól. A kettő tökéletesen kiegészítheti egymást, miközben elvárásoktól mentesen beépíthetjük a mindennapjainkba. Az őszinteség nem egyenlő a bunkósággal, amikor valaki mindent jobban tud mindenkinél, magabiztosságnak nevezi a lekezelő megnyilvánulásait és képtelen önértékelést tartani.

Sem külsőség, sem identitás , sem bármi egyéb nem szabad, hogy befolyásolja az egyénről alkotott véleményünket és nem helyénvaló megkérdőjelezni a jóságát vagy tiszta szívét a tőlünk távol álló irányzat képviselőinek. Ugyanakkor nem muszáj barátkoznunk velük, beállni  a sorba, mert most mindenki ezt teszi. Ez nem azt jelenti, hogy álljunk ki az utcára és tüntessünk ellenük...sőt. De, ha például meglátod, hogy az anya a játszótéren veri a gyermekét, mennyiben fog segíteni neked az elfogadás? Mivel nyugtatod meg a lelked, ha nem teszel semmit, MERT EZT EL KELL FOGADNI? Persze, hogy kisarkított példa, de gondoljunk csak a mindennapos problémákra: az interneten, ahol arc és név nélkül bárki belerúghat bárkibe, - és mondjuk az a valaki pont te vagy - céltáblára kerülnél. Neked jól esne, ha azzal szembesülnél, hogy senki sem áll ki melletted? Elfogadják, hogy te most így jártál? 

Legyünk kedvesek, segítőkészek és barátságosak. Ne ítéljünk anélkül, hogy megismernénk a dolgok hátterét. De ne is féljünk kimondani a véleményünket és esetleg elhatárolódni a számunkra elfogadhatatlan tulajdonságoktól. Fogadjuk el, hogy mindannyian mások vagyunk, máshogy gondolkozunk. Ahogyan egy doboz csokoládéban lesz olyan íz, melyet nem szívesen ízlelgetünk és ott hagyjuk valaki másnak, úgy a valóságban egyaránt el kell tudni dönteni, hogy mi passzol az egyéniségünkhöz. A világ azért csodás, mert ennyi különbözőség van benne, de ha rossz érzéseket kelt bennük az eszencia, amit a szánkban érzünk, amint megkóstoljuk , jobb, ha távolságot tartunk. Vagy te azt a csokit is zokszó nélkül lenyeled, amitől felfordul a gyomrod?


Van véleményed a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk, természetesen csak kulturált keretek között!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra


2 megjegyzés:

 1. Tetszett a cikk!
  Én nem vagyok egy elsőre ítélkező ember, szeretek is barátkozni.
  Szeretek is segíteni másokon is, a blogom is ez által indult el. De sajnos van, hogy egy köszönömöt nem kapok vissza, vagy egy mosolyt.
  Sok ember elvárja a segítséget, de saját maga semmit sem csinál a másiknak. Ez az ami engem elszomorít. Persze ez nem változtat abba, hogy másoknak segítsek mert vannak olyan emberek akik meghálálják, sőt pont ezekből az emberekből nem nézni ki az ember.
  Várom a további cikkeid, puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A legjobb dolgokat úgy hozhatjuk létre, ha nem várunk cserébe semmit. :) Persze, az embernek igénye van a visszaigazolásra olykor-olykor, és pont ugyanannyira jó adni is, mint kapni, viszont a segítség és jó szándék, akár csak egy kedves szó által is gyakran a legváratlanabb pillanatban, a legmeglepőbb emberektől fog érkezni, ahogyan a lehetőségek is, ha jól csináljuk azt, amit csinálunk. Rengeteg idő, türelem és kitartás szükségeltetik, de a gyümölcse annál édesebb lesz.

   Örülök, hogy tetszett a cikk! Várlak vissza szeretettel! :)
   Szép napot! :*

   Törlés