2017. augusztus 30., szerda

Hogyan NE írj BLOGBEJEGYZÉST? - 5 HIBA, amit jó elkerülni

A blogolás alapvetően nem igényel szabályrendszert vagy keretet, hiszen ahány ember, annyi stílus és épp ettől lesz olyan élvezhető, hogy mindenki beleadja az erősségeit, mégis vannak olyan tényezők, melyekhez jobb tartani magunkat, nem csupán mások miatt, hanem a saját lelkiismeretünk érdekében egyaránt. Ezért úgy gondolom, fontos, hogy NE ÍRJ :


1. KÉNYSZERBŐL
Akármennyire szeretnél ihlethiány alatt előrukkolni valamivel, ha azt muszájból teszed, jobb, ha nem erőlteted. Ráadásul ezt rendszeresen eljátszva az olvasóid sem fognak nagy szeretettel visszajárni, a te önbizalmad pedig végképp nem fogja megemelni.

2. OLYAN TÉMÁRÓL, AMIHEZ NEM ÉRTESZ
Lehet véleményed, ezt meg is oszthatod mindaddig, ameddig nem érzed magad a téma doktorált szakértőjének (miközben halvány közöd sincs hozzá). Nagy különbség van aközött, hogy megosztasz valamit, csak hogy kiadd magadból és aközött, hogy olyanról okoskodsz és prédikálsz, amitől távol állsz.

3. MÁSOKAT UTÁNOZVA
Az ötlet senkinek sem jön magától a sötét falakat kémlelve, de tartsuk szem előtt, hogy nagy különbség van utánzás és inspiráció között. Megtetszhet az üzenet, a képek, a szerkezet, viszont, ha szinte minden momentum megegyezik, az bizony másolás és amellett, hogy jogi következményeket vonhat maga után, rád sem vet majd jó fényt.

4. HAZUGSÁGOT
Állíthatod azt, hogy kacsalábon forgó palotában élsz, miközben másfél szobás panelben tengeted a mindennapjait, kamuzhatsz a házasságodról, ami a képeken tökéletesnek tűnik, a valóságban viszont romokban hever, de hidd el, minden kiderül egyszer, akkor viszont nagy pofára esésben lesz részed, ha azok, akik adtak a szavadra és hitelesnek tartottak, hamar elpártolnak a színészi munkáid után.

5. TREHÁNYUL
Ellenőrzés nélkül, helyesírási hibákkal tarkított, gyorsan összecsapott szöveget semmilyen körülmények között nem engedhetsz magadnak. Már abban az esetben, ha tiszteled az olvasóid és nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszel. Inkább szánj rá plusz egy napot, mint azonnal publikáld a hirtelen támadt lelkesedésedben az adott írást.


Ti kiegészítenétek még valamivel a listát?

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!
Amennyiben még több érdekességre és inspirációra vágynál, csatlakozz hozzánk a Facebookon és Instagramon!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése