2017. augusztus 7., hétfő

Összecsukható, KÖRNYEZETTUDATOS és gazdaságos konténerek a fesztiválokon (is)

Amikor fesztiválokról, fergeteges bulikról és őrült tombolásról van szó, nem feltétlen a környezettudatosság az, ami eszünkbe jut vagy figyelmet fordítanánk rá. Ennek ellenére azt gondolom, hogy bizony ezeken a napokon is éppolyan fontos odafigyelni például a szelektív hulladékgyűjtésre, ahelyett, hogy mondjuk a kuka mellé dobjuk a vizes palackot. Szerencsére a technológiai fejlesztések során már szempontnak számít a természet megóvása, a praktikum és olcsó árak mellett, erre pedig idén már a VOLT és a Balaton Sound egyaránt komoly hangsúlyt fektetett, méghozzá nem is akárhogy és nem is akármilyen céggel. 


Csütörtökön tartotta első sajtónyilvános bemutatkozását az új magyar fejlesztésű ContiNest konténer a Sziget fesztivál egyik épülő helyszínén. De hogy miért lehet érdekes egy konténer, mitől lett környezettudatos és hogyan tud újat mutatni? Kis-Márton Vidor , az Optimum Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója beavatott minket a részletekbe. 

Rob van den Berg holland fejlesztő mérnöktől 2016 decemberében megvásárolt gyártási-liszenszeket a cég fiatal mérnökei az elmúlt 6 hónapban továbbfejlesztették és természetesen ez a folyamat nem állt le, hisz folyamatos újításokon és tökélyre fejlesztéseken dolgoznak német, osztrák, skandináv és kelet-európai partnerekkel.  A lakó-, iroda- és raktárkonténerek, az egymásra rakható és összekapcsolható egységek mellett, többek között a jövőben szolár rendszerek integrálása is szerepel a tervekben a saját elektromos áramfogyasztás biztosítására. Ez nem csak a takarékos energiahatékonyságot, hanem az egységek autonómiáját is tovább fogja növelni.

Jelenleg a termék gyártása és üzemeltetése során egyaránt környezetbarát módszerek mellett - egy merev vázas konténerhez képest - kb. 6x mennyiség szállítható egyszerre! Így nem csak a szállítási költség redukálódik le, hanem a környezeti teher egyaránt csökken. A ContiNest konténer maximum 2 ember közreműködésével néhány perc alatt felállítható és villámgyorsan összecsukható. A vázszerkezet tervezésekor a biztonság volt a legfontosabb szempont, ezért egy olyan zsanér zárszerkezet került beépítésre, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását munkagép használata nélkül. Ezáltal sokoldalú, mobilis, biztonságos, gazdaságos terméket sikerült alkotniuk.


Tudod, hogy hol találkozhatsz a konténerekkel legközelebb? Az augusztusi Sziget fesztiválon, ahol 33 ContiNest konténer fogja biztosítani a FestiPay számára a feltöltőpontokat és irodákat. Tóth Tibor, a Sziget Kft. szolgáltatásfejlesztési vezetője elárulta, hogy a fenntartható fesztiválozás jegyében számos akcióval készülnek. Három újrahasznosított bútorokkal berendezett Recycling Center várja idén a fesztiválozókat, ahol ALU/PET hulladékok gyűjtésére, elektronikai hulladékok gyűjtésére, és elemgyűjtésre is lehetőség lesz. A szelektív hulladékgyűjtők számát is megsokszorozzák, így idén 100 db szelektív gyűjtőt, 100 db csikk- és 500 db hagyományos szemétgyűjtőt helyeznek el a fesztiválon.

A FestiPay Kft. műszaki vezetője, Balogh Péter elmondta, hogy cégük, amely a magyar és az elmúlt években számos jelentős nemzetközi fesztivál legnagyobb készpénzmentes fizetési szolgáltatója működésében és saját fejlesztéseiben is kiemelten kezeli a gazdaságossági szempontokat és a mobilitást. Az idei Volt Fesztivál és a Balaton Sound tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a ContiNest konténerekkel jelentősen – közel 1,5 nappal csökkent – a korábbi építési idő, így ez számukra is jelentős logisztikai segítséget és költségmegtakarítást jelent.


Ugye Ti is fontosnak tartjátok a környezettudatosságot a fesztiválokon egyaránt? :)

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra2 megjegyzés: