2017. augusztus 28., hétfő

STRAND FESZTIVÁL: a Balaton Sound mini változata? - ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Szerdán a férjemmel a 'magyar tengerhez' utaztunk a STRAND Fesztivál első három napjára. A Balaton Sound után mondhatni magas elvárásokkal és várakozással ugrottunk neki a bulizásnak, bár persze azt tudtuk, hogy a szervezők és a közönség más-más. Siófokon délután elfoglaltuk a szállásunkat, ami bőven jobb volt, mint amire számítottunk, főleg a facebook vélemények alapján. Az ételek, a tisztaság, a szoba... minden kifogástalan volt a Piroska Csárdában , így abszolút jó kedéllyel indultunk el 16 óra magasságában Zamárdiba.
A jegyek átvétele zökkenőmentes volt, azonban a bejutásunk már nem. A karszalagomat lazának ítélték, amit a hölgy pillanatok alatt levágott a kezemről és átküldött a 'Problémás jegyek' szekcióhoz, ahol nagyjából 10 perc várakozás után kezdtek el velünk foglalkozni, innentől viszont semmilyen problémába nem ütköztünk a jegyeket illetően és egy életre megtanultam, hogy magamnak még csak ne is akarjam felragasztani, majd az erre kijelölt emberek elvégzik a feladatot felesleges körök nélkül.

Az első, ami rögtön feltűnt, hogy maga a terület nagyjából ugyanakkora, mint a Balaton Sound esetén, mindössze fele annyi színpaddal, bár nap végére úgyis lejárja az ember a lábát, így ez egy szükséges velejárója az efféle rendezvényeknek. Kinéztük, hogy mikor, milyen programokra szeretnénk menni, mi várható és bár nem volt szimpatikus az 01:30-as Alan Walker kezdés, a Kincsem című filmet éppen előtte vetítették a kertmoziban, így nem jelenthetett volna akadályt az ébrenlét.. Egyébként a magyar előadók eszméletlenül kitettek magukért és mindenhol elképesztő hangulatot csináltak, pedig én különösebben nem is rajongok az alternatív stílusért, viszont nagyon élveztem.

A készpénzes fizetés idén már egyáltalán nem opció és tanulva a kezdeti tudatlanságunkból, kerestünk erre kijelölt standot, ahol rárakhattunk bizonyos összeget a kártyánkra, viszont ezen a rendszeren igencsak ledöbbentünk. Az rendben, hogy a kártyáért 500 forintot elkérnek, amit abban az esetben kapsz vissza (lefelé kerekítve), ha visszajuttatod hozzájuk, amit általában így is - úgy is megteszel, hiszen, ha marad rajta pénzed, butaság lenne veszni hagyni, de 500 forintért még egy szemeteszsákot is a kezünkbe nyomtak, aminek fejében , ha begyűjtöd a szemeted és visszaviszed az arra kijelölt helyre, visszakapod a pénzed.. Nos , mi már aznap elhagytuk a kis szeretetcsomagunkat, így kapásból 500 mínuszba kerültünk és most őszintén: ki fogja magával hurcolni napokon keresztül a szemetét, amikor koncert közben gyakran még a zsebben lévő telefon is kényelmetlen?! Lényeg a lényeg, ami persze nem a STRAND feszt hibája, hogy unszimpatikus a fizetős rendszer és még csak pontosan nem is adnak vissza távozáskor..

Éjfél körül, ahogy a mozihoz értünk és nagy nehezen sikerült magunknak ülő alkalmatosságot szerezni , az időjárás lehűlése mellett (aznap éjjel 9 °C volt!) nagy csalódásunkra némafilm került a porondra. A mai napig nem értem, hogy egy magyar audiós filmet hogyan voltak képesek hang nélkül, háttérzenével és angol felirattal játszani.. Mondanom sem kell, gyorsan kiürült a tér, mi pedig kabátban vacogva elsétáltunk az autóhoz és inkább elmentünk aludni.

Csütörtökön már valahogy tényleg azt éreztem, hogy ez nem a mi nyaralásunk lesz, mert Siófokon több órás keresgélés után sem találtunk egy strandon lévő nem hogy gyorskaját, de még csak éttermet sem, végül a Petőfi sétányon kötöttünk ki és 1400-ért ettem életem talán legborzalmasabb lángosát (pedig mi még azt hittük, hogy a fesztivál van túlárazva). A Balaton hűvös vize mellett azért a hangulatot egyetlen kellemetlenség sem keseríthette meg , plusz az aznapi koncertek és időjárás is sokkal jobban kedvezett a hangulatunknak, így kicsit felengedtünk.


Ami a többi programot illeti, nekem nagyon szimpatikus volt, hogy rengeteg családot láttam kisgyerekekkel, akik ugyancsak jól érezték magukat, ráadásul a pólófestésen és jógázáson át még motivációs előadásokat is lehetett hallgatni. Egyébként a STRAND illetve a B my Lake Fesztivál közvetlenül egymás mellett, ugyanazon az időben fut, így napközben a mi térfelünkön nem nagyon szólt hangos zene, viszont ezt pótolta a szomszéd rendezvény. Az ételek kifejezetten jók voltak , már amikor azt adták, amit kértünk és, ha eltekintünk az olykor 30-40 perces sorban állástól, persze ez ezzel jár és nyilván nincsen kapacitása egy utazóautónak több ezer ember ellátására pillanatok alatt. 

Bár a Sound az én világomhoz közelebb áll, péntek estére halványodtak a kezdeti frusztráiók és összességében azt mondom, hogy nem volt rossz, sőt. :) Újabb remek élménnyel gazdagodtunk, örülök, hogy ott lehettünk és méltón búcsúztathattuk az idei nyarat.


Ti voltatok már a STRAND Fesztiválon? :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése