2017. szeptember 11., hétfő

Hogyan óvd meg a tincseidet a hidegben? - 5 TIPP

Odafigyelünk az arcbőrünk kenegetésére, fényvédelemre, kézápolásra, miközben elfelejtjük , hogy a zord időjárás bizony a hajkoronánknak sem feltétlen kedvez, ha nem figyelünk rá eléggé. Hoztam néhány tippet, amit érdemes betartani, ha meg akarjuk őrizni az egészséges fényét és szerkezetét a zord időjárás mellett.


1. Ne menj ki vizes hajjal
A legcélszerűbb, ha este megmosod, nagyjából átfújod meleg levegővel és reggelre már csak a formázás marad. Akármennyire igyekszünk alaposan megszárítani a tincseinket, sajnos az esetek többségében nem sikerül, ez pedig a hajhagymák károsodásához, a fejbőr megfázásához, ezáltal hajhulláshoz vezethet.

2. Sapka
Nem csupán az fontos, hogy ne legyen nedves a fejtető, hanem az is, hogy védjük a hidegtől. Lehet, hogy nem tartod trendinek és félsz, hogy a jól belőtt frizurád odalesz, szerintem még mindig sokkal jobban megéri, mint aztán egy életre bánni a dolgot. Akár bélelt kapucni a sapka helyett elegendő lehet, ha azt szimpatikusabbnak találod.

3. Hajolaj
Nálam a formázás után rendszeresen előkerül, hiszen a hullámokat sokkal jobban megtartja a megfelelő mennyiségben alkalmazva, viszont ilyenkor ráadásként egyfajta védőréteget képezve óvja a hajszálakat a mínuszoktól. Nem mellesleg a kölcsönzött illat és fény plusz ajándék.

4. Rendszeres vágás
A töredezett hajvégektől minden esetben meg kell szabadulni, ha egészséges és ápolt megjelenést szeretnénk. Figyeljünk rá, hogy legalább fél évente meglátogassuk a fodrászunkat.

5. Vitaminokban gazdag táplálkozás
A hajunk állapotából hamar lehet következtetni különböző betegségekre és vitaminhiányokra, ezért nem érdemes elhanyagolni az értékes tápanyagok bevitelét ebben az időszakban sem.


Van még plusz jó tanácsod, ami neked már bevált? :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!
Amennyiben még több érdekességre és inspirációra vágynál, csatlakozz hozzánk a Facebookon és Instagramon!

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése