2016. október 4., kedd

ŐSZI FILMMARATON - 5 tipp a kuckózós délutánokhoz

Beköszöntött a szép ősz, a maga kellemes hangulatával, a ködös reggelekkel és ropogó falevelekkel a talpunk alatt. Lassan a kinti programok helyett a társaság a csendes, meleg ,bekuckózós szerelmes/barátnős estéket választja, amihez nem árt egy jó nagy adag film, mely meghozza a hangulatot egy finom forrócsokihoz , átmelengeti a lelkünket , elgondolkodtat , inspirál vagy akár borzongást kelt (hiszen ugye a HALLOWEEN is egyre nagyobb népszerűségnek örvend kis hazánkban), ám semmiképp sem sablonos, csapból folyó, mivel azt Ti is találtok hamar magatoknak. A mozik az idei szezonban remek újdonságokkal várnak, ám, ha mégis úgy döntenél, nosztalgiázol a régebbi filmekből vagy kevésbé felkapott újakból, akkor ezeket semmiképp se hagyd ki. A képekre kattintva megtekinthetitek a trailer-eket.


Hókusz Pókusz

Bevallom, most először láttam ezt a tipikus halloween-t idéző filmet, amikor 1993-ban elkészült , én még éppen megfogantam. Sarah Jessica Parker, Kathy Najimi és Bette Midler neve sokunknak ismerős lehet, a film első perceiben inkább tűntek nevetségesnek, mint ijesztő boszorkánynak. A leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy hamisítatlan amcsi film, néhol megfáradt poénokkal és erőltetett jelenetekkel, viszont tutira nosztalgikus hangulatba kerültök tőle. Egyszer mindenképp érdemes megnézni egy pumpkin spice latte társaságában, főleg, ha nagy boszi rajongók vagytok. :)
Csokoládé

Johnny Depp egyik kevésbé ismert filmje közé tartozik ez az őszi/téli 'rege', amelynek a másik főszereplője a bájos Juliette Binoche. "Vianne Rocher, lányával, Anoukkal utazgató asszony, aki csokoládéboltot nyit egy kis faluban, amellyel meghódítja a lakókat, különös érzéke van ugyanis ahhoz, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb csokoládét válassza ki. Reynaud grófja elszántan harcol az asszony üzlete ellen, mert a férfi szerint Vianne csokoládéi romlásba taszítják a lakókat. A helyzet a falucska lakóit is megosztja."  A gimiben láttam először, azóta többször újranéztem, számos csatornán adják rendszeresen. És ha eddig nem került elő az a forrócsoki, ettől garantáltan megjön hozzá a kedved.
Abszurd alak

Az előzőekhez képest viszonylag frissnek számít, a tavaly (2015) mozivászonra került Woody Allen által megálmodott mű. Kettős érzéseim voltak a látottak után. Egyrészt vannak olyan filozofikus tartalmak, amiken érdemes elgondolkodni , ennek ellenére nekem talán a túlzott racionalitásom miatt tetszett kevésbé, többször végignéztem, hogy mélyüljön bennem a tartalom és utólag belegondolva abszolút a jobb filmek csoportjába került nálam. Joaquin Phoenix bámulatosan játssza az elvont őrült professzor szerepét, aki az élet értelmét abban fedezi fel,hogy "jó cselekedetként" embert öl, végül elkapja az ékszíj és átvált pszichopatává. Bár a filmben sármosként próbálják ábrázolni, ez a része engem valahogy abszolút nem ragadott magával, kifejezetten taszító a megjelenése. :D Emma Stone a szokásos formáját hozta, nem csalódtam benne. 
A segítség

Mielőtt azt gondolnátok, notórius Emma Stone fan vagyok, leszögezem, hogy az inkább a férjem :D . Ez a dráma azt gondolom, kötelező darab a megnézendők listáján. Nem húzom a szót, olvassátok el a leírást és nézzétek meg a filmet! Szeretettel ajánlom : "Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak."
Édes November

Na jó, egy klasszikus romantikus is jöjjön a sor végére. Nagyon régen láttam már ezt a filmet és egyébként remek tehetségem van hozzá, hogy akár 5x képes legyek úgy egy sztorit végignézni, mintha legelőször látnám. Nem ontja magából a tévé, úgyhogy talán közületek is lesznek, akiknek újdonság. A papírzsepit készítsétek be! "Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat."
Hogyha megnéztétek őket, esetleg valamelyiket láttátok már, mindenképpen írjátok le kommentben, melyik a kedvencetek! Nálatok mik a 'kötelező' őszi filmek?

Alexandra  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése