2021. március 3., szerda

Somlói smarni fitnesz kivitelben - Ezt neked is ki kell próbálnod!

Üdv újra itt, régi és új kedves olvasóm! Tudom, hogy hosszú idő telt el, mióta legutóbb itt jártam és talán még én sem tudtam, mennyire hiányzott a blogposztgyártás, amíg bele nem vágtam ennek a készítésébe, amelynek apropója Földi Rita: Fitnesz édességek című könyve és receptjei - és, aki követ Instagramon (vagy Tiktokon  *alexandrabarva* - kezdő, béna, de lelkes videókészítő vagyok), az bizonyára tudja, mi a helyzet a sütikkel és velem → szerelem. Ennek a nagy imádatnak viszont van egy igen sarkalatos hátulütője, ami a párkapcsolatomra nézve is komoly veszélyeket rejt magában, hiszen, hogyha az ember lánya heti rendszerességgel süt legkevésbé sem diétás édességeket, úgy a nem kívánt kilók száma is egyenesen arányosan fog felszaladni, amit lássuk be, nemcsakhogy én, de szívem választottja is igen nehezen visel, miután ezzel stílusosan megtorpedózom a heti 4 edzésének eredményét (lásd: amikor felteszem a kérdést, hogy süssek-e palacsintát, fánkot, muffint, bármit, még a kérdés befejezése előtt jön a nyomatékos NEM válasz. Én meg persze fél órával később készítem is a konyhában... :) :) :) ). Ennek fényében most már biztosan állíthatom, hogy Rita a párkapcsolatom megmentője is lett, ha már a fincsiségek gyártásáról nem tudok és nem is akarok lemondani, legalább kevésbé bűnös módon tegyem. 

A könyv másik különlegessége, amellett, hogy egyszerre támogatja a nyári bikinitestet és pocak kényeztetését, hogy a fehér cukor- és fehér lisztmentes édességek mellett még a sütőre sincsen szükségünk! Na, most már te is kíváncsi vagy, ugye? Nem is habozok tovább, megosztom az egyik kedvenc fincsiségem a könyvből - amit egyébként ti szavaztatok meg az Instán - és, hogyha ti is elkészítitek, szinte biztosra veszem, hogy nem fogtok habozni a következő könyvvásárlásnál, hogy mire is essen a választásotok, mert ott bizony bőven van még, ahonnan ez jött!

Somlói smarni


Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

- 5 púpozott evőkanál (60 g) barna rizsliszt
- 1 csipet só
- 3 lapos evőkanál (30 g) xilit
- 2 tojás (L-es méretű)
- 100 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
- 1 evőkanál (12 g) kókuszkrém (vagy habtejszín)

A SÜTÉSHEZ: 1 teáskanál (6 g) kókuszolaj vagy vaj

A CSOKIS RÉTEGHEZ:

- 200 ml kókuszkrém (hidegen)
- 2 evőkanál (14 g) kakaópor (zsírszegény, cukrozatlan, magas kakaótartalommal)
- 2 lapos evőkanál (20 g) xilit

PLUSZ: 10 szem mandulabél, durvára aprítva (én mandulalisztet használtam, mert ez volt itthon)

Egy keverőedényben a lisztet, a sót és a xilitet összekeverem, majd a tojások sárgája is mehet hozzá, végül a tejszín és a tej is hozzáadható. A tojásfehérjét kemény habbá verem és beleforgatom a lisztes masszába. A serpenyőben felmelegített vajra ráöntöm a keveréket és néhány percig keverés nélkül hagyom sülni a masszát, amíg aranybarna nem lesz. Hogyha ez megtörtént, megfordítom, és kisebb darabokat tépek belőle kanállal, majd újabb pár percig hagyom a tűzön, mielőtt tálba öntöm.

A csokikrémhez a hideg kókuszkrémet kemény habbá keverem és mielőtt hozzáadom a kakaóport, kiveszek belőle egy kanálnyit a díszítéshez. A többihez mehet a kakaópor és a xilit. 

Innen nincs más dolgunk, mint rétegezni. Egy adag császármorzsa, fél evőkanál csokikrém, őrölt mandula. Ezt addig folytatom, amíg a pohár megtelik (kivéve, ha a massza előbb elfogy :) ). Én a felső 2 rétegbe is kanalaztam a fehéren hagyott kókuszkrémes habból, hogy több árnyalatot kapjak.


Azonnal fogyasztható, de hűtőben tárolva is szuper, ha hagyod kicsit összeállni.
(A munkafolyamatról TikTok videó is készült, ha biztos akarsz lenni a dolgodban ;) )


FITNESZ KISOKOS:
A somlói smarniban található (/ kis adag)

energia: 197 kalória
fehérje: 5 g
szénhidrát: 17 g
zsír: 13 g

(A receptet a szerző jóváhagyásával tettem közzé!)

A könyvet itt találod: https://www.ennifogyni.hu/fitnesz-edessegek-konyv/

Hogyha elkészítetted, jelölj meg engem és Ritát is, hogy gyönyörködhessünk a finomságaitokban!

Amennyiben még több érdekességre és inspirációra vágynál, iratkozz fel, hogy elsők között értesülhess a legfrissebb tartalmakról és csatlakozz hozzánk a Facebookon & Instagramon! 

Köszönöm, hogy elolvastál! Szeretettel várlak vissza!
Szandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése